Хакове за намиране на евтини самолетни билети

keyboard_arrow_down

Всеки обича да пътува и да опознава нови места и култури. Пътуването обаче изисква не малко финанси, защото обхваща много нужди и услуги като път, нощувка, храна, занимания. Нещо, от което можете да спестите доста, ако го обмислите отрано, са самолетните билети. Запознайте се с хаковете, чрез които лесно да си намерите евтини такива за своята почивка.

Как да си намерите евтини самолетни билети?

Повечето хора често приравняват понижената цена с понижено качество, но това не винаги е така. Ако сте с ограничен бюджет, използвайте следните трикове, за да намерите изгодни опции:

  • търсете в конкретни платформи – има много онлайн търсачки за самолетни билети, в които задавате желаната дестинация и дата, и тя ще ви намери варианти и ще направи сравнение между предлаганите цени от различни компании. Така ще прецените коя е най-подходящата за вас, а съответно и по-евтината;
  • изберете по-малко летище – нормално е цените за по-големите и заети летища да са по-високи, все пак главните полети минават през тях. Проучете как да стигнете до желаната дестинация посредством по-малко известни летища;
  • определете си по-дълъг диапазон на пътуването – често гъстотата на полетите до дадена дестинация зависи от съответните дни от седмицата. Съветваме ви, при липса на резервация за хотел и знание относно точното време за пътуване, да организирате на първо място самолетните си билети, които са на по-ниски цени. След това може да се съсредоточите в останалата част от планирането на почивката. Избягвайте пиковите часове и почивните дни и изберете по-необичайни такива. Нощните полети обикновено също са по-евтини;
  • търсете полети с прекачвания – това ви помага да намерите и по-евтини самолетни билети. Директните съответно са по-луксозни и цените понякога са по-високи. В случай че за вас не представлява да прекарате часове или понякога дни на някое място, докато чакате прекачването на следващия полет, ще може да се възползвате от много по-изгодни алтернативи на директните пътувания.

Ценообразуването зависи от много фактори. Най-значимите сред тях, са  маршрут, дата, сезон. Нека не забравяме, че може да варира и според различните авиокомпании, защото не всички са нискотарифни.

На какво да обърнете внимание?

За да намерите правилна оферта, внимавайте да не пропуснете някоя важна подробност относно местата в самолета, дължината на полета, правото на багаж, времето, което ще прекарате по летищата. От spesti.net ви подсещаме, че ако имате въпроси, винаги можете да се обърнете към съответните лица и така да се убедите за сигурността на пътуването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *