Кога е най-подходящият момент за покупка на апартамент?

keyboard_arrow_down

Когато искате да направите покупка на апартамент, е много важно да уцелите правилния момент, коментират от XNVD. Това решение зависи от редица фактори, които трябва да съобразите. Кои са те?

Самостоятелно ли ще търсите или чрез помощта на реализатор?

Ако сте избрали да се доверите на реализатор, утвърден в съответния бранш, то той ще ви помогне в изборът на най-правилния момент за покупка на апартамент. Неговата умела комуникативност, достъпност до ценна информация, знания и опит в областта ще ви бъдат необходими. Те ви помогнат за избор на правилна локация, анализ на пазара, оценка на средната имотна стойност към дадения момент и други важни фактори. Брокерите ще ви помогнат при подписване на договор, подготовка на документи, уговаряне на условия, плащане на данъци и други. Научете повече информация как да откриете перфектния дом чрез агенция за недвижими имоти.

Финансови възможности

Това е най-важният фактор за определяне на времето за извършване на покупка на недвижим имот, защото от това дали разполагате със средства зависи покупателната ви способност.

Ако към момента разполагате със солидни доходи, имате спестени средства и възможност за кредитиране от банкова или небанкова институция, моментът за покупка на апартамент може да е подходящ.

В случай че нямате постоянна работа, кредитният ви рейтинг не е добър и не разполагате с лични финанси, които да вложите, най-подходящо е да изчакате по-удобно време.

Сезонност

Според мнението и наблюденията на специалисти в агенции за недвижими имоти, сезонността също има значение при определянето на подходящото време за такъв тип инвестиция. Тук могат да се разгледат два аспекта:

  1. През по-топлите месеци от годината, през сезоните пролет и лято, се наблюдава повишено търсене и желание за закупуване на жилища. Това се дължи на по-голямото удобство по преместване и обзавеждане, за разлика от зимните условия, които са неблагоприятни.
  2. Поради повишеното търсене обаче през пролетта и лятото, се повишават и имотните цени. Ако искате да се възползвате от изгодни оферти и да направите покупка на жилище на по-ниска стойност, времето когато търсенето е най-слабо изразено е подходящо. Така разходите ви ще бъдат по-малки.

Съобразете решението спрямо моментните тенденции на пазара, защото понякога е възможен спад или повишаване в търсенето и цените поради непредвидими фактори.

Готов апартамент ли търсите?

Този фактор също е ключов при определяне на най-правилното време за закупуване на апартамент. Ако търсите готово жилище, което направо да обзаведете и да се нанесете, трябва да следите пазарните тенденции и да търсите най-добрите възможности по всяко време.

В случай че не бързате с нанасянето и искате да направите инвестиция за близкото бъдеще, може да заложите на апартамент в процес на строене. За да извършите безопасна и оправдана покупка, търсете само такива жилища, които имат издаден Акт 14.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *