Сезонни намаления: Кога започват и какво трябва да знаем?

keyboard_arrow_down

Масово хората предпочитат да отидат на пазар в мола и да си купят всичко необходимо наведнъж, отколкото да обикалят магазините в търсене не необходимите неща. Започне ли сезон на разпродажба обаче, всички се втурват именно към моловете, за да се възползват от офертите и да си напазаруват по нещо ново. С тази статия ще се информирате по-подробно относно това кога започват сезонните намаления и как да пазарувате разумно и сигурно, за да спестите пари.

Кога да очаквате намаления по моловете?

Сезонните намаления в моловете са предимно по време на сезоните лято и зима, защото тогава хората се нуждаят от нови и съобразени със смяната на сезона вещи, предимно дрехи, обувки, но и много домашни потреби и техника. Разликата във времето навън, дейностите, нуждите, разделят потребността и търсенето на два основни пика, които определят и предлаганите оферти от страна на продавачите. Ето кога да очаквате да започва спад в цените:

  • летни намаления – те започват с настъпването на лятото, обикновено през месец юли, когато хората се нуждаят от бански, приспособления за плаж и живот на морето, летни дрехи и обувки, козметични продукти и т.н. В моловете можете да попаднете и на разпродажби на зимни стоки, заради края на студения сезон, където повечето неща ще са малко или единични количества, но можете да си намерите нещо точно за вас, което да използвате, когато отново е зима;
  • зимни намаления – те започват около Коледа и Нова година, защото тогава хората си подаряват подаръци и търсенето във всяка една категория е голямо. Също така чести покупки са зимните облекло и обувки, ски и сноуборд екипировка, различни аксесоари. През зимата е по-изгодно да търсите продукти за лятото, защото тогава са заредени доста неща, които биха могли да се изчерпат веднага щом летният сезон започне;
  • black Friday – тези намаления са може би най-големите и са доста популярни през последните години. Те започват около края на ноември. Обикновено предлаганите оферти са онлайн и са за бяла техника, електроника, дрехи и обувки.

Освен всички реклами и обяви, които ще ви залеят, сами можете да си нагласите подсещане, което да ви напомни за наближаващия сезон на разпродажби, за да следите за конкретни продукти, които желаете да си закупите и да посетите мола, преди всички останали. 

За какво да внимавате?

От spesti.net ви съветваме да бъдете внимателни, когато пазарувате в търговските центрове, защото много търговци умишлено вдигат цените на продуктите си преди да ги пуснат в разпродажба, за да имат по-голяма отстъпка и това да примамва клиентите.

Също така, следете внимателно етикетите и касовите си бележки, за да не откриете в последствие, че всъщност сте закупили нещо на старата му цена и не са ви приспаднали от сумата. Разпродажбите започват по едно и също време във всички молове, но не навсякъде са реални. Преди да купувате, сравнете цените в няколко магазина и не се доверявайте на измамни онлайн сайтове. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *